Farligt Affald
Det er hvad vi forstår ved god kundeservice.
Du vil naturligvis også få oplyst hvad det vil koste dig at aflevere affaldet til os.
Når du bestiller afhentning, skal du blot fortælle os:
- Hvilken type affald du vil have afhentet
- Hvordan det er emballeret
- Hvilken slags tom emballage du eventuelt vil have retur
- Udfærdige de nødvendige deklarationer og transportdokumenter
- Afhente affaldet og levere returemballage i løbet af 14 dage
Har du behov for en fast aftale om afhentning for eksempel en gang om måneden eller hver 14. dag, kan vi naturligvis også klare det.
Ud over en fleksibel og økonomisk løsning på afhentning af dit farlige affald, får du:
- Gratis telefonisk vejledning
- Fast kontaktperson
- Gratis udsendelse af årsopgørelse efter ønske
Vi modtager de fleste typer af farligt affald fra genbrugspladser og erhverv.
Farligt affald kan blandt andet være maling, opløsningsmidler, gift, asbest, oliefiltre, PCB-holdigt affald, klinisk risikoaffald og andre faremærkede produkter.
Vi afholder forskellige kurser for virksomheder og kommuner.
Se vore aktuelle udbud af kurser
Har du brug for hjælp kan du altid kontakte os på telefon 98154530.
Transport af farligt gods
For vejtransport gælder den europæiske konvention om international transport af farligt gods ad vej - også kaldet ADR. Der er tilsvarende lovgivning for jernbane- sø og lufttransport.
ADR stiller specifikke krav til emballering, pakning, håndtering og ikke mindst transport af godset. Uanset om du er producent eller afsender af affaldet, er det dit ansvar, at affaldet er pakket og emballeret korrekt.
Når du er involveret i transport af farligt gods - også hvis det udelukkende er pakning og klargøring inden afhentning - er der lovkrav om, at du skal have passende uddannelse i dette.
KURSUS - Vi tilbyder kursus, så du opfylder kravene transport af farligt gods.
det kan du læse mere om her:
Se mærkning af emballage til transport
Det er altid dig som affaldsproducent, der har ansvaret for at emballagen overholder de gældende krav. Dette gælder selvsagt også, hvis du selv vælger at transportere affaldet. Hvis en transport af farligt gods bliver stoppet og kontrolleret af politiet og der bliver fundet fejl eller mangler, vil der som udgangspunkt blive givet bøder til både afsender, transportør og fører af bilen.
SIKKERHED - I ADR er der også regler for hvornår en virksomhed skal have udpeget en sikkerhedsrådgiver i forbindelse med transport af farligt gods. Farligt Affald tilbyder at varetage denne opgave.
Vores afdeling for farligt affald tilbyder en tømningsordning for olie- og benzinudskillere. Kommunerne stiller krav om, at der skal være en olie- og benzinudskiller, hvis du har aktiviteter, hvor der kan fremkomme olie- eller benzinspild.
Udskillerens formål er at tilbageholde olie- og benzinrester så de ikke havner i spildevandet. Olie og benzin er lettere end vand og vil derfor flyde oven på vandet.
Husk at kontakte os ved ændringer i ejerforhold, ønsket tømningsfrekvens eller ved eventuel afmelding. Det er i de tilfælde ikke nok at kontakte kommunen.
Kontakt os for tilmelding eller ved spørgsmål til ordningen på
eller kontakt Lone Ifversen direkte på li@nordvaerk.dk.
- Skærende og stikkende genstande, som har været anvendt i patientpleje eller behandling
- Alt affald fra patienter, som er isolerede, med mindre kendskab til sygdommens smittemåde gør, at risikoen ved håndtering må anses som minimal
- Smitteførende affald i øvrigt, som indeholder eller kan indeholde mikroorganismer fra diagnostik, behandling af mennesker og fra forsøgsdyr
- Årligt
- Halvårligt
- Kvartalsvis
- Månedsvis
- Hver 14. dag
Har du mindre mængder af andre typer farligt affald, kan vi tage dem med samtidig med afhentning af klinisk risikoaffald. Det kan for eksempel være medicin, tonerpatroner, kviksølvtermometre, småbatterier eller amalgam.
Kontakt os for tilmelding eller ved spørgsmål til ordningen på 98154530, farligtaffald@nordvaerk.dk eller kontakt Lone Ifversen direkte på li@nordvaerk.dk.
Som udgangspunkt skal alle virksomheder, der beskæftiger sig med transport af farligt gods ad vej, have udpeget en sikkerhedsrådgiver. Det er ikke kun egentlige transportvirksomheder, der er omfattet. Virksomheder, der arbejder med klassificering, emballering, mærkning, på- og aflæsning af farligt gods og udfyldelse af transportdokumenter er også omfattet.
Der findes imidlertid en bagatelgrænse og nogle undtagelser i kap. 1, §2 i "Bekendtgørelsen om sikkerhedsrådgivere".
Virksomheder, der er omfattet af bekendtgørelsen, skal skriftligt udpege én eller flere sikkerhedsrådgivere. Dette skal registreres hos Beredskabsstyrelsen.
Vores afdeling for farligt affald tilbyder at fungere sikkerhedsrådgiver - med udgangspunkt i en kortlægning af opgavens omfang og fastlæggelse af rutiner i henhold til eksisterende lovgivning.
Kontakt os, ganske uforpligtigende, hvis du er i tvivl om hvorvidt din virksomhed er omfattet.
Du skal
- Være behjælpelig med oplysninger om virksomhedens aktiviteter
- Deltage i 1-2 møder om året.
- Rådgivning og tilsyn ifølge sikkerhedsrådgiverbekendtgørelsen
- Relevant uddannelse af medarbejdere der beskæftiger sig med farligt gods.
- Kortlægning, årlig gennemgang og årsrapportering
- Anmeldelse til Beredskabsstyrelsen vedrørende registrering af sikkerhedsrådgiver
- Møder efter behov
- Rådgivning på mail
- Telefonrådgivning
- Eksamineret sikkerhedsrådgiver
- Afregning time for time