"Vi gør det bare, og så ser vi, hvad der sker"


Det begyndte egentlig med et møde i Hjørring. Her opdagede projektleder Anne Riis fra affaldsselskabet I/S Reno-Nord, at der var kommet vilde blomster uden for bygningen, hvor hun skulle til møde med kolleger fra AVV, Affaldsselskabet Vendsyssel Vest. Hun spurgte, hvad det handlede om, og fik en god forklaring.

"Det var meget inspirerende, og da vi i Reno-Nord også har store græsarealer, opstod ideen om at prøve at gøre noget af det samme. Og vi fik også undervejs rigtig gode råd og praktisk vejledning fra AVV," siger Anne Riis.

Og det er blevet taget rigtig godt imod, siger hun, selv om der til at begynde med var en vis skepsis.

Vi skal præsenteres ordenligt.
"Vi er jo et affaldsselskab, så det er vigtigt, at vi også præsenterer os ordentligt udadtil. Så vi har været vant til snorlige kanter og klippede plæner. Men vi har fundet en fremgangsmåde, hvor vi prøver ting af i mindre målestok, og så kan vi efterhånden brede det ud," siger hun.

Konkret har Reno-Nord blandt andet indarbejdet 'Vild Med Vilje'-tankegangen i et nyt byggeri, der blandt andet rummer administration og et indvejningsområde for affaldsbilerne foruden garageanlæg og værksted. Meget er stadig snorlige. Men på et større areal er lagt knuste betonskærver.